Ben je op zoek naar iets nieuws voor je vloer of wanden, met een unieke en ruimtelijke uitstraling? Of je nu pas verhuisd bent of bestaande ruimtes in jouw woning of bedrijfspand wilt vernieuwen, er zijn veel goede redenen om voor microcement te kiezen.

Maak stijlvol wonen van droom tot werkelijkheid met microcement. Microcement heeft tal van bijzondere eigenschappen en een sfeer- en stijlvolle uitstraling. Door de ambachtelijke manier van aanbrengen is elke microcement vloer of wand uniek.

Wat is microcement?

Microcement is gebaseerd op cement waaraan kunsthars, minerale pigmenten en vaak nog andere functionele ingrediënten zijn toegevoegd. Natuurlijke materialen, zodat je microcement gerust milieuvriendelijk mag noemen. Het lijkt wel wat op het materiaal voor een gietvloer, maar het grote verschil is dat microcement wordt gesmeerd en gietvloeren gegoten.

Microcement wordt altijd met de hand aangebracht, wat de kenmerkende authentieke uitstraling oplevert. Door de hoge hechtkracht is het geschikt voor een groot aantal verschillende ondergronden.

Wil je alles weten over de voordelen en unieke eigenschappen van onze microcement? Lees onze blog.

Ruimtelijk en sfeervol met stijl

Microcement wordt altijd naadloos aangelegd, waardoor een ruimtelijke en luxueuze uitstraling ontstaat die bijdraagt aan een heerlijk wooncomfort. Stijlvol wonen met microcement staat voor ruimtelijk en authentiek, in de door jouw gekozen woonstijl.

Een prettige eigenschap van microcement is de toepasbaarheid. Het is in vrijwel elke ruimte aan te brengen en past bij verschillende woonstijlen: industrieel, modern, rustiek en nog veel meer. Daar komt bij dat microcement beschikbaar is in veel kleuren. Kortom, je maakt met microcement vrijwel altijd de perfecte match met jouw eigen woonstijl.

Diversiteit in stijlvol wonen met microcement

Microcement geeft door de ambachtelijke werkwijze altijd een uniek en persoonlijk resultaat. Het biedt veel mogelijkheden, door de grote verscheidenheid aan mogelijke kleuren en texturen. Daardoor past het bij een verscheidenheid aan woonstijlen. We geven je hiervan graag enkele voorbeelden:

  • Natuurlijk: een rustgevend interieur waarin inspiratie door de natuur duidelijk zichtbaar is. Met mooie zand- of aardetinten en natuurlijke materialen, zoals houten meubels en accessoires. Microcement in door de natuur geïnspireerde kleuren past perfect bij deze stijl.
  • Modern: een strakke en opgeruimde inrichting met stijlvolle design-meubelen vormt samen met ruimtelijke en levendige microcement vloer en wanden een fraai plaatje.
  • Modern: een strakke en opgeruimde inrichting met stijlvolle design-meubelen vormt samen met ruimtelijke en levendige microcement vloer en wanden een fraai plaatje.
  • Industrieel: zwart- wit-, of grijstinten met soms felgekleurde accenten, een strakke vormgeving met de sfeer van een authentiek industrieel pand of een grootsteedse loft. Als niets anders passen hier strakke microcement vloeren wanden bij.
  • Landelijk: Een landelijk interieur is eigenlijk een mengeling van klassiek met natuurlijke, gezellige en warme accenten. Microcement staat prachtig in de lichte tinten die je vaak ziet in een landelijk interieur. Grijs en bruin in allerlei variaties dragen bij aan de uitstraling van warmte en sfeer van een landelijk interieur.
  • Klassiek: Luxe meubels, schilderijen en een kroonluchter als blikvanger: klassiek en luxueus passen goed bij elkaar. Een donkere tot zwarte microcement vloer, wanden wat lichter getint. Of juist een lichte kleur vloer: kies bij donkere meubels een lichte vloer, en bij licht gekleurde meubels juist een donkere of zelfs zwarte kleur.

Dit overzicht is natuurlijk lang niet volledig. De kracht van microcement zit voor een groot deel in de veelzijdigheid en toepasbaarheid. Het past bij vrijwel elke woonstijl. Wij vertalen graag jouw woonwensen en -dromen naar de realiteit en geven je graag vrijblijvend en deskundig advies op maat.

Microcement in de badkamer

De toepasbaarheid van microcement gaat veel verder dan alleen vloeren en wanden. Denk bijvoorbeeld aan een complete microcement badkamer, een lust voor het oog. De eigenschappen van microcement maken het tot een prima keuze voor de badkamer. Doordat microcement naadloos is, en je ook geen voegen hebt zoals bij tegels, ontstaat de kenmerkende ervaring van ruimtelijkheid. Maar het meest opvallende pluspunt van een badkamer in microcement uitvoering is dat deze er simpelweg schitterend uitziet. Als op een fotoreportage in een chic woonmagazine.

Microcement in de badkamer is niet alleen prachtig om te zien, maar is daarbij ook nog eens erg praktisch. Het is namelijk waterdicht en heeft een antislip-werking. Daar komen nog andere voordelen bij zoals onderhoudsvriendelijkheid, bestendigheid tegen slijtage, hygiëne en de vele kleurmogelijkheden.

Stijlvol wonen met microcement wanden

De bijzondere uitstraling en praktische eigenschappen van microcement maken het zeer geschikt als wandafwerking. Net als voor de microcement vloer, geldt voor wanden dat deze een levendige uitstraling krijgen door de specifieke wijze van aanbrengen, en dat het op de wanden in praktisch elke gewenste kleur kan worden uitgevoerd. Microcement kan met de juiste voorbereiding op vrijwel iedere ondergrond worden aangebracht.

Creëer natuurlijke verbinding met microcement

Stijlvol wonen met microcement kan zelfs nog veel meer betekenen dan vloeren en wanden. Doordat zowel microcement vloeren als wanden geheel naadloos zijn, creëer je in elke ruimte een groot, vlak en strak geheel.

Dit ruimtelijke effect wordt nog versterkt bij het toepassen van microcement vloeren en wanden in meerdere ruimtes, of zelfs de gehele woning. Zo ontstaat op een natuurlijke manier verbinding tussen ruimtes in jouw woning of bedrijfspand.

Microcement kleuren

Kleurgebruik is van grote invloed op de sfeer en uitstraling van iedere ruimte. Maar wat zijn mooie kleuren, en wat zijn mooie kleurcombinaties? Die vragen beantwoordt iedereen weer anders. Goed om te weten is dat de keuze in microcement kleuren groot is, en dat microcement in een groot aantal RAL- of NCS-kleuren verkrijgbaar is.

Voor een definitieve kleurkeuze raden wij altijd aan om bij ons langs te komen in onze showroom. Maar op basis van ons kleurenschema dat je op deze site vindt krijg je alvast een goede indruk van de kleuren die wij bieden voor onze microcement vloeren en wanden.

Stijlvol wonen met microcement van Tendenza Design

Microcement vloeren en wanden komen het beste tot hun recht wanneer ze van goede kwaliteit zijn, en deskundig zijn aangebracht. Daarom onderscheiden wij ons graag door uitsluitend hoogwaardige materialen te gebruiken en met gedreven vakmensen te werken.

Onze passie is het opleveren van wanden en vloeren van absolute topkwaliteit. Dat begint bij aandachtig luisteren naar jouw wensen. Wij vertalen je wensen graag naar het realiseren van de vloer van je dromen. Onze ervaren en gedreven vakmensen leveren vloeren en wanden waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan met microcement? Download geheel vrijblijvend onze Stijlgids. Hierin vind je foto’s, inspiratie en ideeën van de toepassing van microcement.

Download de Stijlgids

Neem contact op

Geïnteresseerd in stijlvol wonen met microcement vloeren, wanden of een complete badkamer? Heb je vragen, of wil je eerst meer informatie? Neem contact op via onze contactpagina, of maak een afspraak in onze showroom in Purmerend. Daar kun je je laten inspireren door onze collectie en geven we je graag een persoonlijk advies op maat!

Kom langs in de Showroom!