Op zoek naar een nieuwe vloer of wandbekleding voor je woning of bedrijfspand? Er zijn veel redenen om voor microcement te kiezen. Dit unieke materiaal heeft tal van bijzondere eigenschappen. Een microcement vloer of wand ziet er schitterend uit, geeft een ruimtelijke uitstraling en veel wooncomfort. Daarbij heeft microcement veel voordelen. Het is onder andere makkelijk te onderhouden, hygiënisch en slijtvast. We zetten de voordelen graag voor je op een rij.

Wat is microcement precies?

Maar eerst: wat is microcement nu precies? Microcement is een samenstelling van cement, kunsthars, minerale pigmenten en vaak nog enkele andere functionele toevoegingen. Daarnaast is er ook microcement dat bestaat uit monoliet (rotsgesteente) en polymeer (kunststof).

Een microcement vloer vergelijkt men wel eens met een gietvloer. Het materiaal lijkt er wel wat op, maar een belangrijk verschil is dat microcement wordt gesmeerd en gietvloeren worden gegoten.

Vloeren en wanden van microcement brengt men altijd met de hand aan. Het handmatig smeren levert een unieke, luxe afwerking op.

Luxe afwerking door ambachtelijke werkwijze

Wat zijn de verschillen tussen beton ciré en microcement? Op het moment zijn er verschillende aanbieders, en is beton ciré/microcement een verzamelnaam geworden. De meeste aanbieders werken op basis van cement en een aantal op basis van minerale en kunststof. Beide soorten hebben als eigenschap het naadloos overlopen van vloeren, wanden en plafonds.

Het is natuurlijk niet vreemd dat onze nieuwe klanten vragen naar de verschillen tussen het ene microcement en het andere. Welke is beter? Het komt er op neer dat deze twee soorten microcement totaal verschillend zijn, en elk een andere uitstraling en duurzaamheid hebben.

Microcement op basis van cement

De microcement vloer op basis van cement, kunsthars en pigmenten heeft een natuurlijke uitstraling, maar ook een poreuze samenstelling. Ondanks de coating kan na enige tijd wat slijtage of schade ontstaan in de vorm van vlekken door vocht of vet.

Microcement op basis van natuurlijke minerale en kunststof

Wij zijn trots op ons microcement, gemaakt op basis van natuurlijke mineralen en polymeer (kunststof). Het heeft een prachtige betonlook, die vergeleken met de microcement vloer op cementbasis wat rustiger en egaler is.

Een ander voordeel ten opzichte van de microcement vloer op basis van cement is dat de vloer op basis van mineralen en polymeer niet poreus is, en er dus niet snel vlekvorming ontstaat. Daarbij trekt deze vloer minder stof aan en voelt behaaglijker aan qua temperatuur. De eigenschappen zoals lichte kleurverschillen, glooiingen en pinholes horen bij het prachtige robuuste karakter en de ambachtelijke werkwijze. Tendenza bouwt bij het proces van aanleggen de vloer op uit diverse lagen, om hoogwaardige kwaliteit te leveren en te behouden.

Voordelen van microcement

Een greep uit de voordelen van ons microcement, een aantal hiervan lichten wij verderop in de tekst uitgebreid toe:

 • Naadloos oppervlak.
 • Grote verscheidenheid aan kleuren en texturen.
 • Ambachtelijke werkwijze, dit geeft een exclusief en persoonlijk resultaat.
 • Hoge hechtkracht: geschikt voor vele ondergronden.
 • Grote bestendigheid tegen slijtage.
 • Waterdicht.
 • Antislip.
 • Bespaart tijd en gecompliceerde verbouwingen. Zonder puin.
 • Materiaaldikte ongeveer 3 mm, dus zonder gevolgen voor de structurele belasting van het gebouw.
 • Natuurlijke materialen, milieuvriendelijk product.
 • Makkelijk te onderhouden.
 • Oppervlakken vrij van ziektekiemen en bacteriën.
 • Geschikt voor vloerverwarming.

Microcement: veel voordelen en een geheel eigen karakter

Vloeren en wanden vormen de basis voor iedere ruimte, thuis en op het werk. Microcement vloeren en wanden laten alle ruimtes extra goed tot hun recht komen. Microcement heeft namelijk een geheel eigen karakter: ruimtelijk, elegant en tegelijkertijd robuust.

Creëer natuurlijke verbinding met een microcement vloer

Microcement vloeren dragen bij aan een gevoel van ruimtelijkheid. Dat komt met name doordat dit type vloer geheel naadloos is. Zo ontstaat een groot, vlak en strak geheel. Elke ruimte met een microcement vloer oogt daardoor groter. Het ruimtelijke effect wordt nog veel groter als je meerdere ruimtes, of de gehele woning, van een microcement vloer voorziet.

Lange levensduur

Microcement is sterk, slijtvast en robuust. Deze eigenschappen dragen bij aan een lange levensduur. Het is wel belangrijk dat de microcement vloer op de juiste manier wordt onderhouden. Hierover zo meer.

Microcement vloeren en wanden kunnen tegen een stootje en gaan lang mee, en dat is fijn want je raakt er niet snel op uitgekeken. Door de slijtvastheid geven ze jarenlang zorgeloos plezier. En doordat het zo lang meegaat, is microcement ook weinig milieubelastend.

Makkelijk te onderhouden

Iedereen wil graag een goed onderhouden, schone en nette woning. Toch is onderhouden en schoonmaken van weinigen een favoriet tijdverdrijf. Goed om te weten dat microcement onderhoudsvriendelijk is en makkelijk schoon te houden.

Microcement biedt ook op onderhoudsgebied veel voordelen. Doordat microcement robuust en slijtvast is, heeft het weinig onderhoud nodig. Daarmee bespaar je door de onderhoudsvriendelijkheid van microcement naast tijd ook nog eens op onderhoudskosten.

Schoonmaken is heel eenvoudig. Gebruik voor de vloer warm water met een dweil of mop. Als schoonmaakmiddel kan groene zeep gebruikt worden, maar je kunt ook bij ons terecht voor schoonmaakmiddelen speciaal voor de microcement vloer. Een stofzuiger met zachte borstel is prima voor het routine schoonmaakwerk. Gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is niet nodig en zelfs af te raden. Gebruik ook geen schuursponsjes, deze kunnen de bovenste laklaag aantasten.

Wooncomfort voordelen microcement vloer

Een vloer gebruik je vrijwel dagelijks, daarom is wooncomfort ook een belangrijk punt. Het bijzondere aan een microcement vloer is dat deze hard en sterk is, en je er toch comfortabel op loopt. Een microcement vloer is door het aangename karakter heerlijk om op te wonen, werken, spelen en leven.

Vrij van ziektekiemen en bacteriën

Doordat microcement makkelijk schoon te houden is, draagt het bij aan de hygiëne in huis. Microcement is van zichzelf al hygiënisch, de bovenlaag is namelijk vuil- en stofafstotend. Doordat het geheel naadloos is, heb je ook geen last van vuil dat tussen voegen of naden gaat zitten. Ook schimmel krijgt zo geen kans. En ook van de huisstofmijt, een piepklein beestje waar veel mensen allergisch voor zijn en die houdt van een stoffige omgeving, heb je niet snel last met microcement.

Grote verscheidenheid aan kleuren en texturen

Het aantal kleuren waar je uit kunt kiezen voor microcement vloeren en wanden is bijna eindeloos. Op basis van de afbeeldingen op onze site kun je alvast een aardige indruk krijgen, maar voor een definitieve kleurkeuze raden we je aan een afspraak te maken in onze showroom.

Veelzijdigheid en toepasbaarheid van microcement

De populariteit van microcement komt voor een groot deel door de veelzijdigheid. Voor elke woonstijl zijn bijpassende microcement vloeren en wanden mogelijk, van industrieel tot landelijk. Microcement biedt veel keuzemogelijkheden qua kleur, afwerking en uitstraling. Dit alles maakt het makkelijk te combineren met individuele woonwensen.

Ook in badkamers, keukens en voor trappen is microcement prima toepasbaar.

Daar komt nog bij dat het in principe op elke stabiele ondergrond aan te brengen is: bijvoorbeeld op beton, tegels of marmer. Een laag microcement is meestal maar enkele millimeters dik. Voor het aanleggen van een microcement vloer is aanpassing van de deuren daarom vaak niet nodig.

Microcement badkamer

De toepasbaarheid van microcement gaat veel verder dan alleen vloeren en wanden. Denk bijvoorbeeld aan een complete microcement badkamer, een lust voor het oog. Microcement is daarbij ook erg praktisch in de badkamer, omdat het waterdicht is. Andere voordelen zoals naadloosheid, onderhoudsvriendelijkheid en de vele kleurmogelijkheden maken microcement tot een zeer geschikt materiaal voor natte ruimtes.

Bespaar tijd en voorkom gecompliceerde verbouwingen

Bij een verbouwing komt vaak veel kijken. Het is meestal meer werk en kost meer tijd dan vooraf ingeschat, om maar niet te spreken over het financiële plaatje. Vaak begint het al met sloopwerk: een pittige klus.

Met microcement bespaar je tijd en geld. Op een relatief simpele manier steek je een ruimte in een nieuw jasje. Wil je bijvoorbeeld een microcement vloer waar nu tegels liggen? Deze kunnen gewoon blijven liggen en je hoeft ze er niet uit te slopen. De microcement vloer kan je namelijk over de tegels heen leggen. Een meevaller voor de doorlooptijd en de kosten van de verbouwing.

Een make-over voor de woonkamer of een andere ruimte? Met een microcement vloer creëer je relatief snel een compleet nieuwe, karakteristieke look die perfect aansluit bij je persoonlijke woonwensen.

Microcement vloer is geschikt voor vloerverwarming

Vloerverwarming is prima te combineren met een microcement vloer. De microcement vloer is relatief dun en daardoor komt de warmte van de vloerverwarming goed door. De warmte wordt goed verdeeld en vastgehouden en daardoor is de combinatie van een microcement vloer met vloerverwarming energiebesparend. Helaas is elektrische vloerverwarming niet mogelijk in combinatie met een microcement vloer.

Microcement bij Tendenza Design

Onze passie is het opleveren van wanden en vloeren van topkwaliteit. Dat begint bij aandachtig luisteren naar jouw wensen. Wij vertalen je wensen graag naar het realiseren van de vloer van je dromen. Onze ervaren en gedreven vakmensen leveren vloeren en wanden waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Geïnteresseerd in microcement vloeren, wanden of een complete badkamer? Microcement biedt veel voordelen en is een prachtige basis voor iedere ruimte. Neem contact op via onze contactpagina op deze site, of maak een afspraak in onze showroom in Purmerend. Daar kun je je laten inspireren door onze collectie en geven we je graag een persoonlijk advies op maat!