Ken je het gevoel dat foto’s in een woonmagazine oproepen? Dat je een enorm stijlvolle, grote ruimte binnenstapt, waarin alles perfect op elkaar is afgestemd? Waar exact de juiste kleur vloer is gekozen, waardoor de meubels extra mooi tot hun recht komen? Of je nu houdt van een moderne, rustieke of andere woonstijl, de ruimte voelt als één geheel, als een thuis. Geloof ons, met een polyurethaan of pu gietvloer kunnen we jouw woning omtoveren tot net zo’n plaatje uit een woonmagazine.

Maar wat zijn de voor- en nadelen van gietvloeren? Hoe reinig je een gietvloer? Moet de ondervloer aan bepaalde eisen voldoen? In welke kleuren zijn gietvloeren beschikbaar? We snappen dat dit soort vragen door je hoofd schieten, wanneer jij je verdiept in de aanschaf van een pu gietvloer.

Daarom zetten we in deze blog graag de meest gestelde vragen over gietvloeren voor je op een rij.

Wat zijn de voor- en nadelen van een gietvloer?

Een gietvloer heeft ontzettend veel voordelen. Deze vloer wordt gegoten, zoals de benaming al aangeeft, met een naadloze afwerking tot resultaat. Door het ontbreken van deze naden heb je dus ook geen plinten nodig, waardoor de ruimte een stuk groter oogt.

Ook kun je gietvloeren bestellen in iedere kleur die jij je maar kunt wensen. Daarmee zorg je altijd voor een perfecte match met de rest van jouw interieur. Het voordeel van een gietvloer is dat deze ook bij iedere interieurstijl past: van rustiek tot modern, van industrieel tot retro en alles daartussenin. Dankzij de UV-stabiliteit van de vloer staat een gietvloer garant voor jarenlang woonplezier.

De vele voordelen van een gietvloer wegen wat ons betreft zeker op tegen het enige nadeel: de zichtbaarheid van stof. Doordat gietvloeren naadloos en strak zijn, zie je iets sneller stof liggen dan bijvoorbeeld op een houten vloer. Daar staat weer tegenover dat juist dankzij de naden, gietvloeren ontzettend gemakkelijk schoon te maken zijn. Een gietvloer is daarmee een zeer hygiënische keuze. Het eenvoudige onderhoud is één van de reden dat deze vloeren op dit moment zo populair zijn.

Genoeg redenen om voor een gietvloer van Tendenza Design te kiezen dus!

In welke kleuren kun je een gietvloer aanschaffen?

Twijfel je of een gietvloer wel goed past bij jouw interieur? Dat is niet nodig! Het enige waarover jij hoeft na te denken is de vraag welke kleur vloer je graag zou willen. Bij Tendenza Design kun je een gietvloer namelijk in iedere gewenste kleur laten leveren.

Wil je een specifieke RAL-kleur, NCS-kleur of een andere kleur? Of zou je de structuur van de ondergrond zichtbaar willen houden? Ook dat is mogelijk. Wanneer we een gietvloer in dunnere lagen aanbrengen, krijgt de vloer een levendige, industriële uitstraling. Dit past bijvoorbeeld goed bij winkelpanden, kantoren of bedrijfsruimtes.

Een gietvloer van Tendenza Design wordt alifatisch uitgevoerd, wat betekent dat de kleurechtheid goed wordt behouden. De gietlaag wordt voorzien van een transparante toplaag. We adviseren graag over de juiste kleur, structuur en afwerking van je vloer voor jouw situatie.

Kun je een gietvloer combineren met vloerverwarming?

Ja, een gietvloer is te combineren met vloerverwarming. Het is wel belangrijk om dan te kiezen voor een polyurethaan (pu) gietvloer. De pu gietvloer is namelijk elastisch en goed bestand tegen scheurvorming. Bij verschillen in warmte en kou kan een gietvloer uitzetten. Dankzij de hoge elasticiteit van het polyurethaan kan de vloer dit uitzetten goed opvangen.

Doordat een pu gietvloer slechts enkele millimeters dik is, zorgt dit voor een ideale combinatie met vloerverwarming. De ondervloer en vloer zijn daardoor snel opgewarmd. De pu gietvloer is daarom de snelst geleidende vloer voor vloerverwarming.

Een bijkomend voordeel van vloerverwarming in je gietvloer is dat je geen grote radiatoren hoeft weg te werken in je interieur. Daarmee wordt de vergrotende werking van de ruimte nog extra versterkt.

Vloerverwarming in een gietvloer kan op warme dagen ook worden ingezet om een ruimte juist af te koelen. De gietvloer neemt de koele temperatuur gemakkelijk op en werkt in de zomer daardoor verfrissend.

Welk type ondergrond is geschikt voor een gietvloer? Kan een gietvloer ook op tegels worden gelegd?

Een gietvloer van Tendenza Design kan op vrijwel iedere ondergrond worden gelegd. Renoveer je een bestaande woning en zou je de vloer over de bestaande tegels willen leggen? Geen probleem.

Tendenza Design zorgt bij iedere ondergrond voor de juiste voorbewerking. Van beton tot zandcement, van tegels tot houten vloer. We geven bij iedere ondergrond garantie op de hechting van de vloer. Leg die beitel dus maar weer aan de kant, want die oude tegels hoef je er niet uit te slopen. Zo bespaar jij jezelf ook nog eens werk, heerlijk toch?

Hoe maak je een gietvloer schoon?

Gietvloeren zijn eenvoudig te reinigen, in veel gevallen kom je met een natte doek al een heel eind. Dankzij de naadloze afwerking krijgen vuil en stof geen kans om zich in kleine kiertjes te nestelen.

Ligt er stof of vuil op de vloer? Gebruik dan een stofzuiger met zachte borstel of gebruik een Swiffer of onze speciale gietvloer-reiniger bij het dweilen. Zie je zwarte schoenstrepen? Breng dan wat gietvloer-reiniger aan op de vloer en poets de strepen met een microvezel-doek weg.

Het kan natuurlijk gebeuren dat er een vlek op de vloer komt, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Is er koffie, thee, olie of rode wijn gemorst? Zorg dan wel dat je de vlekken zo snel mogelijk verwijdert met een natte doek of keukendoek. Na zeven uur trekt de vlek in je vloer en is deze lastig te verwijderen.

Wat je vooral niet moet doen is een schuurspons gebruiken voor het schoonmaken van de gietvloer. Daarmee kun je de bovenlaag namelijk aantasten. Wil je de gietvloer grondig reinigen? Zorg dan dat je losliggend stof en vuil eerst met een stofzuiger of Swiffer weghaalt. Probeer ook om niet teveel water te gebruiken, omdat er anders een laagje kalk kan achterblijven.

De gietvloeren van Tendenza Design zijn slijt- en krasvast, waardoor je vele jaren woonplezier hebt. Toch kan de bovenlaag na jarenlang intensief gebruik slijten, bijvoorbeeld door zand of steentjes onder schoenen die krasjes veroorzaken. Dit betekent gelukkig niet dat je hele vloer vervangen hoeft te worden. We kunnen de oude laklaag licht opschuren en daarna een nieuwe laklaag aanbrengen, zodat je weer jaren vooruit kunt met de vloer.

Met welke kosten moet ik rekening houden bij een gietvloer?

De prijs van een pu gietvloer hangt af van verschillende factoren. Zo is het aantal vierkante meters van de ruimte van belang, maar ook het gebruikte materiaal, de ondergrond en de opbouw van de gietlagen.

Wist je dat je kosten kunt besparen op de aanleg van een gietvloer met collectieve inkoop? Betrek je bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis en zijn de buren ook geïnteresseerd in een gietvloer? Dan kan het voordelig zijn om collectief gietvloeren in te kopen, omdat voorrijkosten worden gedeeld. Ook daalt de vierkante meterprijs bij grotere oppervlaktes.

Wij bespreken graag alle wensen en verwachtingen, voordat we een transparante offerte uitbrengen. Een gietvloer is te realiseren voor ieder budget!

Hoe ontvang ik meer informatie over gietvloeren?

Ben je overtuigd van de voordelen van de pu gietvloeren van Tendenza Design, maar ben je nog op zoek naar inspiratie of praktische informatie? Download dan onze Stijlgids of neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij gaan graag in gesprek om alle wensen in kaart te brengen, zodat wij een eerlijke prijsopgave kunnen maken. Wil je aan de slag? Dan stellen we samen een planning op van alle werkzaamheden. Daarna verrichten we altijd een grondige eindcontrole. Tendenza Design staat voor een feilloos resultaat en uitstekende nazorg.