Onze gietvloeren zijn opgebouwd uit vier lagen en samen slechts 3mm dik. Doordat onze vloeren naadloos zijn, zal je interieur nog groter lijken en wie wil dat nu niet? Daarnaast zijn de vloeren ook nog eens makkelijk te reinigen. Meer hierover in dit blog.

Makkelijk te reinigen

Onze vloeren zijn eenvoudig te reinigen. Het eenvoudige onderhoud is één van de redenen waarom gietvloeren tegenwoordig zo populair zijn.

Nadelen van een gietvloer

Doordat onze vloeren naadloos en vlak zijn kun je wel sneller stof zien liggen dan op bijvoorbeeld een houten vloer. Voordeel is dan wel weer dat dit makkelijk af te nemen is.

Hoe reinig ik mijn gietvloer?

Even met de Swiffer over je gietvloer heen en hij is weer stofvrij. Ook een stofzuiger met een zachte borstel werkt prima. Wanneer de vloer vuil is kun je deze gemakkelijk dweilen met onze gietvloerreiniger. Doordat de vloer in één stuk gegoten is, zijn er geen naden waar vuil en stof kunnen innestelen. Dit zorgt ervoor dat je met minimale inspanning een prachtige schone vloer hebt.

Vlekken verwijderen

Vloeistoffen en vlekken zijn eenvoudig te verwijderen, maar koffie, thee, olie en rode wijn kun je wel het best zo snel mogelijk verwijderen met een natte doek of keukendoekje. Na 7 uur trekt de vlek in je vloer en verwijderen wordt dan moeilijk.
Zwarte schoenstrepen kun je ook gemakkelijk verwijderen. Breng wat gietvloerreiniger op de streep aan en poets met een microvezel doek.

Nieuwe laklaag

Onze gietvloeren zijn sterk en duurzaam. Maar de bovenlaag kan na jarenlang intensief gebruik wel slijten. Schoenen met daaronder zand of steentjes kunnen krasjes veroorzaken in de bovenste laag van de vloer. Vind je dat erop ten duur te veel krasjes en vlekken in je gietvloer zitten, dan kun je overwegen om een nieuwe laklaag aan te laten brengen. De oude laklaag wordt dan eerst licht opgeschuurd, waarna de nieuwe laklaag aangebracht kan worden.

Vooral niet doen

Gebruik geen schuursponsjes bij het reinigen van je gietvloer. Deze kunnen de bovenste laag van de vloer aantasten. Een gietvloer grondig reinigen doe je het best met een gietvloerreiniger in combinatie met een microvezel dweil/doek. Stofzuig of Swiffer eerst, zodat stof en losliggend vuil opgeruimd zijn. Gebruik ook niet te veel water, want dat kan een laagje kalk achterlaten.