Onderhoudstips voor je microcement vloer

Heb je net een microcement vloer laten plaatsen? Dan wil je vast weten hoe je die het beste kunt onderhouden. Kost het onderhoud van een microcement vloer je veel werk? En zijn er nog bijzondere dingen waar je op moet letten? Als er bijvoorbeeld een keer in de zoveel jaar groot onderhoud nodig is, dan wil je dat natuurlijk wel op tijd weten. Een vloer laat je niet voor even plaatsen, daar wil je jarenlang plezier van hebben. Goed onderhoud verlengt de levensduur van elke vloer. Hier lees je hoe je een microcement vloer het beste onderhoudt.

Een microcement vloer onderhouden

Een microcement vloer is erg onderhoudsvriendelijk. De vloer is slijtvast en heeft een hoge krasbestendigheid, zeker als je de juiste voorzorgsmaatregelen treft. Stof of vuil trekt niet in de vloer, waardoor die erg geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie of astma. De vloer heeft ook geen voegen waar vuil tussen gaat zitten of schimmel kan ontstaan. Een microcement vloer bestaat dus uit één geheel, waardoor reinigen met chemische middelen niet nodig is. We raden het zelfs ten zeerste af. Hoe je de vloer dan wel schoonmaakt en onderhoudt? Daarvoor geven je hieronder graag wat tips.

Bezemen of stofzuigen

Stof, kruimels, zand en ander losliggend vuil verwijder je met een bezem of stofzuiger. Gebruik hiervoor altijd een bezem met zachte haartjes. En zorg ervoor dat je stofzuiger ook een stofzuigermond met zachte haartjes heeft. Daarmee voorkom je dat er tijdens het bezemen of stofzuigen kleine krasjes in je microcement vloer ontstaan.

Dweilen met een speciaal reinigingsmiddel

Na het stofzuigen of bezemen raden we je aan om je microcement vloer wekelijks te dweilen met onze speciale reinigingsmiddel op basis van groene zeep. Dit reinigingsmiddel ontwikkelden we om microcement vloeren mooi schoon te krijgen zonder de coating aan te tasten. De coating is de toplaag die je vloer beschermt tegen vuil en vocht. Stel je gebruikt chemische schoonmaakmiddelen om te dweilen, dan tast je deze laag aan. Door wekelijks met ons speciale reinigingsmiddel of gewone groene zeep te dweilen, blijft je microcement vloer langer mooi.

Voor het dweilen is het voldoende om een klein beetje reinigingsmiddel aan een emmer water toe te voegen. Vervolgens dweil je de vloer net als iedere andere vloer en laat je hem aan de lucht opdrogen.

Eens per kwartaal dweilen met was

Om je microcement vloer nog langer mooi te houden, is het aan te raden om eens per kwartaal te dweilen met onze onderhoudswas. Dit is een speciale actieve was voor het onderhouden van microcement vloeren. Voor gebruik van de onderhoudswas, raden we je aan om de vloer eerst te dweilen met ons reinigingsmiddel of groene zeep.

Vervolgens maak je een nieuw emmertje water met de onderhoudswas. De beschermende toplaag van de microcement vloer krijgt door de onderhoudswas een boost. Het dweilen is net zo makkelijk als met het reinigingsmiddel en je kan de vloer gewoon weer aan de lucht laten drogen.

Hardnekkige vlekken

Heb je echt hardnekkige vlekken op je microcement vloer? Omdat je bijvoorbeeld een fles rode wijn liet vallen of een of andere kleverige saus? Dan is er eigenlijk niet zoveel aan de hand zolang de vlekken maar binnen korte tijd opneemt en schoonmaakt.

Krassen en beschadigingen voorkomen en behandelen

Een microcement vloer is erg slijtvast, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal geen krassen of beschadigingen kunnen ontstaan. Wel kun je zelf de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om krassen en beschadigingen zoveel mogelijk te voorkomen. Zo raden we aan om de pootjes van tafels en stoelen te bekleden met het juiste vilt. Wij hebben goede ervaringen met het vilt van Scratch no More en raden dat van harte aan. Daarom krijg je als onze klant als je via deze link bij Scratch no More bestelt, 5% korting op je bestelling.

Heb je toch lichte krasjes op je microcement vloer? Dan helpt het om een te dweilen met de speciale onderhoudswas. Die maskeert kleine krasjes. Bij grotere, diepere krassen zijn er bedrijven die we kunnen aanbevelen om dit te verhelpen. In 9 van de 10 gevallen lukt het om die krassen te herstellen.

Onderhoudsarme vloer

Een microcement vloer is over het algemeen een onderhoudsarme vloer. Wekelijks stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in goede conditie te houden. Daarnaast is het aan te raden om eens per kwartaal te dweilen met een speciale onderhoudswas. Meer onderhoud is niet nodig. Zowel ons speciale reinigingsmiddel als de onderhoudswas bestel je op de website van onze dochteronderneming Van Beton.

Twijfel je over het gebruik van bepaalde schoonmaakmiddelen of het verwijderen van bepaalde vlekken? Of gaat een vlek of diepe kras er toch niet uit? Neem dan gerust contact met op ons. Dan kan door een e-mail te sturen naar info@tendenzadesign.nl of te bellen naar 0299-679771. We helpen je graag verder.