Ben je op zoek naar de perfecte, stijlvolle vloer voor jouw keuken, kantoorruimte, slaapkamer, bedrijfsruimte of gehele woning? Een hoogwaardige, naadloze vloer die niet alleen fantastisch past bij iedere woonstijl, maar ook nog eens ontzettend praktisch en hygiënisch in gebruik is? Een vloer die je kunt bestellen in werkelijk iedere kleur die je maar wenst?

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar Tendenza Design voldoet aan al deze wensen én heeft ontelbaar veel kleuren gietvloeren. Een polyurethaan gietvloer laat het interieur extra tot zijn recht komen, alsof je een plaatje van een woonmagazine binnenstapt. Geen wonder dat gietvloeren zo populair zijn!

Waarom kiezen voor een PU gietvloer?

Wij keren de vraag liever om: waarom zou je niet kiezen voor een PU gietvloer? De voordelen en mogelijkheden die deze vloeren bieden zijn namelijk eindeloos. Daardoor past een PU gietvloer van Tendenza Design bij iedere woonstijl. Of je nu houdt van rustiek, modern of industrieel, een PU gietvloer vormt een prachtige basis voor iedere ruimte van het huis. Ook kantoorruimtes krijgen een unieke uitstraling met een gietvloer.

Verkrijgbaar in alle kleuren, altijd een perfecte match

Alle kleuren gietvloeren van Tendenza Design zijn alifatisch uitgevoerd, waardoor de kleurechtheid goed behouden wordt. Deze gietlaag wordt daarna voorzien van een transparante toplaag. De betonlook is enorm populair, maar wist je dat PU gietvloeren van Tendenza Design in enorm veel kleuren verkrijgbaar zijn? Sterker nog: of je nu een specifieke RAL-kleur, NCS-kleur of een andere kleur in gedachten hebt, samen komen we er altijd uit.

Gaat je voorkeur uit naar een kleur die haar oorsprong vindt in natuurlijke basiskleuren? Warme, aardse tinten sluiten vaak prachtig aan bij ieder interieur. Of misschien zoek je een volle, egale kleur die het interieur een uitgesproken, specifieke stijl en sfeer meegeeft. Denk aan een hele opvallende of juist meer ingetogen kleur. Bij een vloer in betonlook werken we met een gemengd kleureffect.

Wil je de structuur van de ondergrond zichtbaar houden? Dan brengen we een gietvloer in dunnere lagen aan, zodat er een typische, levendige industriële look ontstaat. Mooi voor showrooms, winkels en kantoorruimten.

Doordat de vloer in iedere gewenste kleur geleverd kan worden, zorgen we voor een perfecte match met elke inrichting. Daarnaast ervaar je met een gietvloer een enorm gevoel van ruimte, doordat we deze naadloos leggen. Je huis, kantoor of showroom voelt dus groter aan wanneer je een gietvloer hebt liggen.

Heb je hulp nodig bij het bepalen van de juiste kleur, structuur en afwerking van je gietvloer? Wij denken met veel plezier mee en adviseren je graag over een passende keuze.

Geschikt voor iedere ondergrond

Misschien vraag jij je af of de ondergrond in jouw woning of pand geschikt is voor een PU gietvloer? Het antwoord is bijna in alle gevallen: ja! De vloeren van Tendenza Design kunnen namelijk op vrijwel iedere ondergrond worden verwerkt. De gietvloer wordt op een dragende onderlaag gegoten en is enkele millimeters dik.

Van beton tot zandcement, maar ook tegels of een houten vloer als ondervloer vormen geen probleem. Tendenza Design zorgt voor de juiste voorbewerking, daarom geven wij garantie op de hechting van de vloer.

De voordelen van een PU gietvloer

Een PU gietvloer tovert jouw woning om tot een plaatje uit een woonmagazine. Dankzij de ruimtelijke werking en ontelbare mogelijkheden op het gebied van kleur, is de vloer echt van toegevoegde waarde voor jouw interieur. Ook is de vloer uitermate geschikt voor vloerverwarming.

Daarnaast zijn gietvloeren praktisch in gebruik. Ze zijn niet alleen geluiddempend en stoot- en krasvast, maar ook eenvoudig schoon te maken. Wanneer je viltjes onder meubels plaatst en regelmatig stofzuigt, zul je krassen voorkomen. De vloer is vuil- en stofafstotend en dankzij het ontbreken van naden verzamelt zich niet zomaar ergens vuil of stof.

Dat bespaart dus veel tijd en geld voor onderhoud van je vloer, wel zo fijn! De gietvloeren van Tendenza Design zijn tot slot uv-stabiel en staan daarom garant voor jarenlang zorgeloos woonplezier.

Waarin verschilt een PU gietvloer van een microcement vloer?

PU gietvloeren en microcement vloeren bieden een unieke look. De grootste verschillen tussen deze vloeren zijn het materiaal en de wijze van aanbrengen. Een PU gietvloer wordt gegoten, resulterend in een egale vloer zonder structuur. Het gieten duurt meestal zo’n drie dagen en is daarmee sneller dan de verwerking van een microcement vloer, die met de hand wordt gesmeerd.

Gietvloer projecten

Dat gietvloeren daadwerkelijk bij iedere interieurstijl en ruimte passen, laten we graag zien met enkele voorbeelden. Laat je inspireren en droom alvast over de ideale gietvloer-toepassing in jouw eigen huis.

Loft in Amsterdam

Deze prachtige, eigenzinnige loft in Amsterdam laat zien hoe een gietvloer een ruimte rust geeft, maar tegelijkertijd ook tot leven brengt. In de rustige inrichting is veel aandacht voor natuurlijke elementen, zoals hout en planten. De naadloze, egale vloer geeft de ruime woonkeuken een ruimtelijk gevoel, dat versterkt wordt door de lichte kleur van de gietvloer.

Verderop in de loft is te zien hoe een gewaagde kleur vloer een hele ruimte kan opfrissen. Waar op de overloop en in de badkamer gekozen is voor veel wit, gecombineerd met enkele houten balken in het plafond, biedt de gele gietvloer een fris contrast. Een gedurfde keuze, die de gehele verdieping een moderne, unieke uitstraling geeft.

Gietvloer in luxe woning

Een gietvloer past bij iedere woonstijl. Een ander mooi voorbeeld hiervan is deze luxe woning, waar is gekozen voor een lichte kleur gietvloer. De ruimte bevat een combinatie van witte, lichtgrijze en veel donkere, zwarte elementen, zoals het meubilair en de kozijnen.

Daarbij is gekozen voor een vrij lichte kleur gietvloer, zodat de ruimte open en modern oogt. Je ziet hier ook goed dat de weerspiegeling van de glazen schuifpui in de gietvloer zorgt voor een extra ruimtelijk effect.

Hotelsuite Goud en Zilver

Een gietvloer past niet alleen in iedere woning, maar is ook geschikt voor bedrijfsruimtes. Denk daarbij niet alleen aan kantoren, opslagruimtes, maar bijvoorbeeld ook aan een hotel. Dit hotel heeft gekozen voor suites met een PU gietvloer.

Nog zo’n mooi voorbeeld van uiteenlopende interieurstijlen, waarbij een gietvloer altijd matcht. Neem de rustieke suite, waarbij de opvallende, bakstenen muur perfect aansluit op de gietvloer. Of de lichte suite in de nok van het dak, waarbij de vloer met goudtinten zorgt voor een mooi detail in deze eigenzinnige, sfeervolle ruimte.

Ja, ik wil een PU gietvloer

Ben je overtuigd van de kracht en voordelen van een PU gietvloer in jouw droom-kleur van Tendenza Design? Neem dan contact met ons op. Wij gaan graag in gesprek om alle verwachtingen en wensen in kaart te brengen, zodat we een passende offerte kunnen opstellen. Direct een offerte aanvragen voor een PU Gietvloer kan natuurlijk ook!

Tendenza Design staat voor eerlijk advies. We luisteren aandachtig naar jouw wensen op het gebied van kleur, materiaal en budget. Wij gaan voor een feilloos resultaat, uitstekende nazorg en werken graag aan de vloer van jouw dromen!