Creëer een stijlvolle betonlook met een gietvloer

Heb jij weleens gedacht aan een betonlook gietvloer voor in jouw woning of bedrijfspand? Dit type vloer zie je steeds vaker en dat is natuurlijk niet zonder reden. Met een betonlook gietvloer haal je het beste van twee werelden in huis: de stijlvolle, robuuste en tijdloze uitstraling van beton en de praktische eigenschappen van een gietvloer.

Een van de meest in het oog springende eigenschappen van een betonlook gietvloer is het unieke gevoel van ruimte dat de vloer geeft, doordat deze geheel naadloos wordt aangelegd. De vloer is stijlvol, praktisch en comfortabel. Maar wat zijn de praktische eigenschappen van een betonlook gietvloer? Lees er hier meer over!

Wat is een betonlook gietvloer?

De naam gietvloer komt van een van de belangrijkste eigenschappen van de vloer: deze wordt niet gelegd, maar gegoten. Een betonlook gietvloer bestaat dus altijd uit één of meerdere lagen op een ondervloer. Het basismateriaal is meestal PU oftewel polyurethaan, een vloeibare kunststof.

PU heeft als groot voordeel dat je er extra functionaliteit aan een vloer mee kunt geven. Een voorbeeld daarvan is een toevoeging om de antislipwaarde te verhogen of extra bescherming te bieden tegen verkleuring.

 

De vele mogelijkheden van de betonlook gietvloer

Bij een betonlook gietvloer denk je misschien al snel aan een industriële woonstijl. Het is zeker waar dat deze vloer en stijl perfect bij elkaar passen, maar het mooie van een betonlook gietvloer is dat de toepasbaarheid zeer veelzijdig is. Door de ruimtelijke en stijlvolle uitstraling komt een betonlook gietvloer in veel verschillende woonstijlen tot zijn recht. De mogelijkheden zijn uitgebreid en er is ongetwijfeld een betonlook gietvloer die bij jouw smaak en woonstijl past.

Korte voorgeschiedenis

Het gebruik van gietvloeren is al heel lang populair bij bedrijven, voor bijvoorbeeld productiehallen, en ook in sportzalen. Daar staan de vloeren al heel lang bekend om hun robuustheid en degelijkheid. In de loop der jaren kwam er steeds meer oog voor het uiterlijk van de gietvloer. Die combinatie maakte gietvloeren steeds meer geschikt voor gebruik in huis. Inmiddels is een gietvloer in een woning minstens zo populair als een houten of tegelvloer. Dat er steeds meer kleuren en uitvoeringen bijkwamen, zoals de betonlook gietvloer, heeft zeker bijgedragen aan de populariteit.

 

Een betonlook gietvloer op bestaande ondergrond

Een veelgestelde vraag over gietvloeren is of we deze op elke bestaande ondervloer kunnen aanbrengen. Dat kan vrijwel altijd; Tendenza Design brengt gietvloeren aan op uiteenlopende ondergronden. Een vloer gieten over beton, zandcement, tegels of hout is allemaal mogelijk. Voor het aanbrengen van een gietvloer moet de ondergrond vlak zijn, maar wanneer een ondervloer niet helemaal vlak is, kunnen wij deze voorbewerken.

De praktische eigenschappen van een betonlook gietvloer

Een betonlook gietvloer is niet alleen bijzonder ruimtelijk en stijlvol, maar heeft ook veel praktische eigenschappen. We zetten ze voor je op een rij:

  • Onderhoud: een betonlook gietvloer is onderhoudsvriendelijk. Dat houdt in dat je niet veel tijd kwijt bent aan het schoonmaken en onderhouden van de vloer. Specialistische reiniging is doorgaans niet nodig.
  • Geschikt voor de meeste ondervloeren: een betonlook gietvloer is meestal over je bestaande vloer heen te leggen, een enkele uitzondering (zoals een zeer ongelijke vloer) daargelaten. Heb je bijvoorbeeld een tegelvloer, dan kunnen we de gietvloer daar overheen leggen. Dat scheelt veel tijd en kosten aan hak- en breekwerk.
  • Hygiëne: een gietvloer is een van de meest hygiënische vloertypes. Daarom zie je ook dat ziekenhuizen en laboratoria vaak een gietvloer hebben.
  • Veel toepassingen: een betonlook gietvloer is voor elke ruimte geschikt. Zowel thuis als op kantoor of een andere werkplek. Omdat de meeste gietvloeren waterdicht zijn, zijn ze zelfs geschikt voor keukens en badkamers.
  • Naadloos: gietvloeren zijn naadloos en vormen daardoor één geheel. Dit geeft een sterk ruimtelijk effect. Een ruimte met een gietvloer oogt daardoor groter.
  • Comfort: één van de allerbelangrijkste criteria wanneer je een nieuwe vloer wilt, is comfort. Wat comfort betreft zit je goed met een gietvloer, doordat de vloer licht elastisch is en daardoor prettig aanvoelt als je er op loopt.
  • Vloerverwarming: een betonlook gietvloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming.

 

De prijs van een betonlook gietvloer

Hoe mooi en praktisch een betonlook gietvloer ook is, wanneer je een nieuwe vloer kiest kijk je ook naar de prijs. Wat voor prijzen kun je verwachten voor betonlook gietvloeren? Er is niet een algemene prijs te noemen: de oppervlakte speelt natuurlijk een rol, de moeilijkheidsgraad – bijvoorbeeld lastige hoekjes en hoogteverschillen – en het aantal lagen dat nodig is. Wil je precies de prijs weten voor jouw situatie? Neem dan contact met ons op. We maken dan een vrijblijvende offerte op maat op basis van jouw specifieke situatie, waarbij we rekening houden met de oppervlakte, ondervloer en nog veel meer.

 

Een betonlook gietvloer in jouw woning of bedrijf

Wil jij een stijlvolle, ruimtelijke en comfortabele betonlook gietvloer in jouw woning of bedrijfspand? Wil je graag een offerte of heb je vragen over betonlook gietvloeren? Neem vrijblijvend contact op met Tendenza Design. Stuur een e-mail naar info@tendenzadesign.nl of bel naar 0299-679771.