Dit voorjaar hebben wij een prachtig project mogen afronden. We hebben zowel een microcement badkamer als een microcement vloer verwerkt bij de creatieve Mardou en haar man van Seven Couches. Door dit blog geven we een klein inkijkje in het proces.

Van primer tot matte lak

Voor het verwerken van het microcement hebben we gemiddeld 7 dagen werk. Eerst wordt de vloer geschuurd en de egalinevloer wordt voorzien van een primer, zodat het microcement beter hecht. De droogtijd is een uur of twee, daarna is de vloer weer te betreden. Op dag twee wordt er wederom geschuurd en daarna wordt de eerste laag microcement gesmeerd.

Vier weken uitharden

Tussen de eerste en tweede laag wordt de vloer weer licht opgeschuurd. Daarna: de tweede en laatste laag. Het microcement wordt twee keer voorzien van een matte lak die de vloer moet beschermen tegen schuivende stoelen en fietsende kinderen. Het duurt ongeveer vier weken voor de vloer zijn volledige hardheid heeft bereikt. Tot die tijd kun je de vloer uiteraard wel belasten, maar voorzichtigheid is geboden.