Dit voorjaar hebben wij een prachtig project mogen afronden. We brachten maar liefst 200m2 microcement aan in een authentieke woonboerderij. Bij oplevering was het interieur uiteraard nog helemaal leeg. Afgelopen week gingen we terug om het eindresultaat te bekijken en wat foto’s te schieten van dit droominterieur.

Microcement versus een Pu gietvloer

Microcement heeft net een wat stoerdere uitstraling dan een PU-gietvloer. Toch is microcement niet altijd een optie. Bij nieuwbouwhuizen kan de ondervloer nog werken en in dat geval raden wij een microcement vloer af. Deze woonboerderij staat al enkele honderden jaren en dus was een Van Hollandse Bodem microcement vloer uiteraard geen probleem.

Authentieke details

Deze oude woonboerderij heeft nog veel authentieke details, zoals het karakteristieke balkenplafond, oude houten spanten constructie en het metselwerk. Vroeger lag hier een boerentegelvloer, maar met de nieuwe microcementvloer komen de authentieke bouwkundige details nog mooier uit.

Ogen te kort

Als interieur liefhebber is het echt een feest om binnen te kijken in deze woonboerderij. Het is niet alleen ontzettend ruim, maar ook nog eens bijzonder sfeervol ingericht. De bewoners hebben een ‘’eigen stijl’’ en er is geen interieurarchitect te pas gekomen aan deze verbouwing. Echte eyecatchers in deze woning zijn de trap in het midden van de woning, de dubbele openslaande glazen deuren met stalen kozijnen, de enorme eettafel (van de Betoverende Zolder) gecombineerd met verschillende stoelen en de dubbele haard in het midden van de ruimte.

Renoveren of verbouwen

Zelf verbouwen of renoveren en benieuwd naar de mogelijkheden van een gietvloer of microcement? Afhankelijk van de ondervloeren is er veel mogelijk, niet alleen voor de vloeren, maar ook voor de wanden. Kom eens langs in onze showroom en bekijk onze materialen en kleuren in het echt.